TRAFİK HAFTASINDA KASK” DAĞITILDI

TRAFİK HAFTASINDA  KASK” DAĞITILDI

Edremit ilçe Emniyet Müdürlüğü "Trafik Haftası” etkinlikleri içerisinde yer alan `Kaskımla Güvendeyim Projesi` ile ilgili kask dağıtımı töreninde 100 motosiklet sürücüsüne kask dağıtıldı.







Edremit
ilçe Emniyet Müdürlüğü "Trafik Haftası” etkinlikleri içerisinde yer alan `Kaskımla Güvendeyim Projesi` ile ilgili kask dağıtımı töreninde 100 motosiklet sürücüsüne kask dağıtıldı ve kasklarını alan sürücüler, polis ve jandarma motosikletlerinin korumasında şehir turu attı.


Edremit ilçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen ücretsiz kask dağıtım töreninde ücretsiz olarak aldıkları bu kaskları araç sürerken başlarından çıkartmayacaklarını söyleyen İlçe Emniyet Müdürü Nadi Ünver, Kask kullanmanın ne derece önemli olduğunu Dünya Sağlık Örgütü`nün 2011 yılı raporuna bakarak daya iyi anlayabiliriz. Edremit ilçemizde yaz aylarında trafiğin içinde önemli bir yere sahip olan elektrikli bisiklet, motorlu bisiklet ve motosiklet sürücülerinin trafik ortamında karşılaşabilecekleri riskler hakkında bilgilendirmek ve kask kullanımını yaygınlaştırmayı hedefledik. Trafik kazalarına bağlı ölüm ve yaralanmaları azaltmak amacıyla İlçe Emniyet Müdürlüğümüz tarafından `Kaskımla Güvendeyim Trafik Eğitim Projesi` hayata geçirilmiştir.


Dünya Sağlık Örgütü`nün 2011 yılı raporuna rapora göre dünyada 15-19 yaş grubu gençlerin ölüm nedenleri arasında trafik kazaları birinci sıradadır. 10-14 ve 20-24 yaş gruplarında ise ikinci sırada yer almaktadır. Her gün 25 yaşından küçük yaklaşık bin 100 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetmektedir. Trafik kazası mağdurlarının yarısı yaya, bisiklet ve motosiklet sürücülerinden oluşan korunmasız yol kullanıcılarıdır” bilgisini verdi.


Motosiklet yol kullanıcılarının trafik kazalarında en çok mağdur olan kesim olduğunu vurgulayan Emniyet Müdürü Nadi Ünver, Bu sebeple Güvenli bir yolculuk için motosiklet sürücüsü ve motosikletle yolculuk yapan diğer kişilerin mutlaka kask takması gerekmektedir. Projenin hedeflerine ulaşması temennisi ile 2012 yılının sizlere ve tüm ülkemize kazasız ve mutlu günler getirmesini diliyor, saygılar sunarım" dedi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen ücretsiz kask dağıtım törenine Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Akçay Belediye Başkan Vekili Hüseyin Sapaz, Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Mecit, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İlkay Gül, ilçede görevli bazı daire müdürleri ve çok sayıda motosiklet sürücüsü katıldı.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli